Náměsíčnost

Co je náměsíčnost? Je náměsíčnost nebezpečná? Co způsobuje náměsíčnost? Jak se zbavit náměsíčnosti?

Náměsíčnost
Náměsíčnost je zvláštní spánková porucha, která spadá pod tzv. parasomnie – abnormální chování během spánku (verbální komunikace ze spaní, noční děsy, noční můry a další). Projevuje se hlavně v ranném dětství, u dospělých jen minimálně.

Náměsíčnost se projevuje tak, že postižený v hlubokém spánku vstane z postele a začne vykonávat, aniž si je toho vědom, různé typy jednoduchých nebo složitých úkonů (pohybuje se po místnosti, přemisťuje různé předměty, otevře okno…). Postižený zpravidla nereaguje na ostatní lidi nebo jen minimálně (např. nesouvislou řečí). Agresivní chování vůči okolí se vyskytuje pouze ojediněle. Problém je, že dotyčný si může způsobit zranění. Může dojít k zakopnutí o nějaký předmět, vypadnutí z okna apod.

Většina postižených neví o svých nočních dobrodružstvích, nicméně, někteří si pamatují pár sekundové záblesky, třeba že berou za kliku od vchodových dveří. Jiní hovoří o napůl bdění a napůl snění (jakoby je něco ovládalo). A jiní zase mluví o halucinacích, které nejdou ani slovy popsat. U všech těchto lidí převládají negativní pocity, pocity „bláznění“. Existují případy, kdy večerní bolest hlavy předznamenávají zmíněnou poruchu spánku.

Někteří věří, že tento jev má něco společného s Měsícem (světelným objektem, který stvořil Bůh). Svit či fáze Měsíce prý mají vliv na člověka během spánku. Někteří dokonce věří, že Měsíc má magickou moc. To je pochopitelně nesmysl. Měsíc nemá magickou moc. To je výmysl lidí. Náměsíčnost – protože se tento jev projevuje především v noci (i když to není pravidlo). Vhodnější by možná bylo označení „chození v spánku“.

Opakem náměsíčnosti je tzv. spánková paralýza. Jde o jev, kdy je člověk (mozek) již probuzen, ale nemůže se hýbat (svalstvo je stále paralyzováno).

Jaké jsou příčiny náměsíčnosti?
Vědci a lékaři tápají. Podle některých z nich může být příčina nadměrný stres, nepravidelný spánkový režim, nadměrné uživání alkoholu (děti?)… Někteří lékaři postiženým doporučují poslouchat relaxační hudbu, vykonávat duchovní meditaci nebo cvičit jógu. Jenže tím ještě prohlubují jejích problémy! Toto všechno jsou duchovně nebezpečné věci, které lidem způsobují duchovní a další problémy. Tyto a podobné činnosti dokonce mohou být příčinou náměsíčnosti! Pomocí relaxační hudby, duchovní meditace, jógy, se lidé dostávají změněného stavu vědomí (stavu transu). V tomto stavu, podobně jako šamani, jsou lidé ovládáni démony. Dokonce může dojít k posednutí démonem!

Náměsíčnost má duchovní pozadí. Náměsíčnost je hrůzu nahánějící stav – nepřítomný pohled, strnulý výraz, zvláštní chování, abstinence sebeovládání, pravděpodobnost fyzické i psychické újmy… Toto není normální. Člověk byl stvořen s možností volby a možností sebeovládání. Člověk má ve spánku ležet a odpočívat, ne projevovat nechtěné fyzické aktivity. Je zřejmé, že takto postižené „něco“ ovládá, nějaká „vyšší moc“. Ty lidi jsou puzeni (k nějakému jednání) démonem. A co děti? Okultisté, ti kteří mají víru v okultismus (horoskopy, reinkarnace, karma, homeopatie atd.), vystavují své potomky Božímu trestu. Toto se týká pouze nevěřících („kdo mě nenávidí“), ne křesťanů.

„jsem Bůh žárlivě milující. Trestám nepravost otců na synech do třetího i čtvrtého pokolení těch, kdo mě nenávidí,“
Bible 21, Exodus 20,5

Jak se zbavit náměsíčnosti?
Ježíš Kristus je ta cesta a léčba. Kristus uzdravuje fyzicky a i duchovně. Utíkejte za Kristem, který je svrchovaně nad satanem a jeho démony.

„Ježíš jim odpověděl: „Lékaře nepotřebují zdraví, ale nemocní. Nepřišel jsem volat k pokání spravedlivé, ale hříšné.“
Bible 21, Lukáš 5,31-32

„Já jsem ta cesta, pravda a život,“ odpověděl Ježíš. „Nikdo nepřichází k Otci než skrze mne.“
Bible 21, Jan 14,6